Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Siteniz Google da birinci sırada yer alsın. E-Ticaret Siteniz Google da birinci sırada yer alsın.
E-Ticaret siteleri için SEO teknikleri E-Ticaret siteleri için SEO teknikleri
E-Ticarette müşteriyi elde tutma yolları E-Ticarette müşteriyi elde tutma yolları
E-Ticaret`te büyüme sürüyor E-Ticaret`te büyüme sürüyor
E-Ticaret Hızla Gelişiyor E-Ticaret Hızla Gelişiyor
E-Ticaret sitelerine yeni müşteri kazanma yolları E-Ticaret sitelerine yeni müşteri kazanma yolları
E-ticaret girişimcilerine ipuçları E-ticaret girişimcilerine ipuçları
E-ticaret te Dijital Cüzdan dönemi E-ticaret te Dijital Cüzdan dönemi
E-Ticaret te yeni düzenleme E-Ticaret te yeni düzenleme
E-Ticaret siteleri için Seo tavsiyeleri E-Ticaret siteleri için Seo tavsiyeleri
Kibo Katalog Kitap Entegrasyonu tamamlanmıştır. Kibo Katalog Kitap Entegrasyonu tamamlanmıştır.
E-Ticaret Sitelerine yeni ayar yapılacak E-Ticaret Sitelerine yeni ayar yapılacak
E-ticaret Sitesi rakamı 20 milyarı buldu E-ticaret Sitesi rakamı 20 milyarı buldu
Engelliler E-ticaret (Elektronik Ticaret) eğitimi alacak Engelliler E-ticaret (Elektronik Ticaret) eğitimi alacak
E-ticaret Siteleri ile Alışveriş bir yılda yüzde 57 arttı E-ticaret Siteleri ile Alışveriş bir yılda yüzde 57 arttı
Alışveriş çılgınlığı e-ticaret siteleri ile rekora koşuyor Alışveriş çılgınlığı e-ticaret siteleri ile rekora koşuyor
Sanal Pos alabilir miyim diye düşünmeyin, Posnet Ödeme ile 1 günde sanal posunuz olsun! Sanal Pos alabilir miyim diye düşünmeyin, Posnet Ödeme ile 1 günde sanal posunuz olsun!
Diğer E-Ticaret Firmalarından Farklılıklarımız Diğer E-Ticaret Firmalarından Farklılıklarımız
Tablet Bilgisayarların E-ticarete etkisi nelerdir Tablet Bilgisayarların E-ticarete etkisi nelerdir
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi

08 Ekim 2010 Cuma 23:40
İnternette alışveriş yapmak güvenli mi? İnternet bankacılığı ve yatırım hesapları güvenli mi? Şifreleme beni nasıl koruyabilir? Kendinizi korumanın 11 yolu. Kendi dijital sertifikanızı almalısınız.

İnternette alışveriş yapmak güvenli mi ?

İnternette alışveriş eticaret yaparken, telefonla alışverişteki aynı sorunları yaşayabilirsiniz.

Siparişimi alan kimse gerçekten yetkili bir kişi mi (dolandırıcı mı değil mi) ?

Birileri ben siparişimi verirken telefon hattını dinleyerek benim kredi kartı numaramı çalabilir mi ?

Gerçek hayatta kredi kartınızı kasiyerlere, garsonlara veya telefon üzerinden yetkili olarak düşünülen kişilere rahatlıkla veriyorsunuz. Aslında İnternette alışveriş yaparken kredi kartınızı kullanmanız gerçek hayattakinde daha tehlikeli değil. Hatta internet üzerinden alışveriş gerçek hayattakinden daha güvenlidir denilebilir çünkü alışverişi gerçekleştiren firma sizin internet tarayıcınızı kullanarak yapmakta olduğunuz   e alışverişinizi şifrelerler. Böyleliklee-ticaret  alışverişi bilgileri siz ve e-ticaret alışverişı yaptığınız firma dışında üçüncü bir şahıs ya da kurumun eline geçerse okunması mümkün olmayacaktır.

İnernet tarayıcıları (İnternet Explorer) ürünleri bu güvenlik tehtitlerini SSL denen bir teknolojiyle önlemeye çalışırlar. SSL internete bağlı olan bilgisayarlar tarafından uygulanan bir dizi kuraldır.

Bu kurallar sizin verilerinizin bütünlüğünün korunmasını iletim sırasında verilerin değiştirilmemesini ve başka birilerinin eline geçmemesini ve verilerin ulaşması gereken karşı tarafın gerçekten yetkili kişi olmasını sağlar.

Bir sitenin güvenli olup olmadığını anlamak için tarayıcınız üzerinde yazdığınız sitenin adresine bakın. Http adresinin sonuna eklenen “s” harfi yani “https” bağlandığınız site SSL protokolünün çalıştığını gösterir. Netscape 3.0 ve daha aşağı sürümlerde ekranın sol alt köşesinde kırık anahtar sembolü gözükür. Netscape 4.0 ve 4.5 ‘te kırma kilit sembolü güvenli mod da kaybolur. İnternet Explorer ‘da ise kapalı bir kırma kilit gözükür.

Eğer SSL kullanmayan bir siteye bilgi göndermek üzereyseniz tarayıcınız sizi uyaracaktır.

SSL , verilerinizin transferi sırasında güvenlik sağlamaktadır. Ancak siz kendinizi güvenilir sitelerden alışveriş yaparak koruyabilirsiniz.Bu sitelerin de sizin kredi kartı bilgileriniz başkalarıyla paylaşmayacak bir site olmasına dikkat ediniz.

Federal Ticaret Kurumu kredi kartı yolsuzluğu ve internet üzerindeki diğer sahtekarlıklarla mücadelesini sürdürmektedir. Bu konuda karşılaştığınız sorunları bildirmeniz için bir izleme komitesi kurulmuştur. http://www.fraud.org/ifw.htm

İnternet bankacılığı ve yatırım hesapları güvenli mi ?

Online bankacılık ve yatırım servisleri internet üzerindeki diğer servislerde olduğu gibi sizin yatırım hareketlerinizde şifreleme yöntemine güvenirler.Bir finansal servise bağlandığınızda göndermek istediğiniz bilgi gönderilmeden önce encode edilir , karşı taraf ulaştığında tekrar decode edilir ve servis verilir.

Transfer esnasında bilgileri yakalayan biriyse saçma sapan karakterler dışında bir şey göremez.

Ayrıca bütün online finansal servis sağlayıcılar size geri gönderdikleri bilgileri de şifrelerler.

Güvenli e-ticaret için öneriler:

Her zaman internet tarayıcınızın en son sürümünü kullanın:

Güncellenmiş tarayıcılar her zaman için en son güvenlik teknolojilerini içerirler. Ayrıca bir önceki sürümdeki var olan açıklar son sürümle birlikte yamanmış olarak gelirler. Bunun için tarayıcınızın otomatik güncelleme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Alışveriş yaptığınız sitenin SSL kullandığından emin olun:

Ssl, internet üzerinden veri iletiminin güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir teknolojidir. SSL kullanımda iken siz ve bağlandığınız site arasında değiş-tokuş edilen veriler şifrelenir. Bu şifrelenmiş verilerin başkalarının eline geçmesi durumunda herhangi bir sorun olmayacaktır.

İnternet servis sağlayıcınıza güvenlik sistemlerini sorun:

İnternet servis sağlayıcıları sizin ilettiğiniz bütün verilerin geçtiği bir liman olarak düşünürsek İSS ‘lerin servis binalarının güvenli yerlerde bulunması gerekir. Eğer İSS ‘nizin kablo ağının güvenli olmayan bölgelerden geçmesi süz konusu ise bu yerlerdeki kablolamanın fiber-optik kablolarla yapılıp yapılmadığını sorunuz. Velhasıl fiber kablolar twisted-pair kablolara nazaran daha güvenlidir ve dinlenmesi daha zordur (ama imkansız değil).

e-ticaret yaparken güvenlik sembollerine dikkat ediniz:

eticaret yaparken tarayıcınızın muhtelif yerlerinde güvenlik sembollerinin çıkıp çıkmadığına dikkat ediniz. Örneğin VeriSign firması kilit sembolü kullanmaktadır. Ayrıca alış-veriş yapacağınız sitenin güvenli siteler arasında yer alıp almadığına Secure Site Index ‘den aratabilirsiniz.

e-ticaret sitesinin gizlilik hakları, güvenlik bilgileri ve iletişim bilgilerine kolay erişilebilir olmalı:

Ün yapmış firmalar sizin hakkınızda ne tür bilgiler topladıklarını, bunları nasıl kullandıklarını ve en önemlisi bunları nasıl koruduklarını sitelerinde belirtirler. Ayrıca güvenlikle ilgili bir sorunla karşılaştığınızda irtibata geçebileceğiniz elektronik posta adreslerinin ve telefon numaralarının olmasına dikkat edin.

Kredi kartı (mümkün olduğu kadar sanal kredi kartı) ile yada teslimatta ödeme yöntemleriyle ödeme yapın:

Alış-veriş yaparken kredi kartı bilgilerinizin başkalarının eline geçmesi durumunda dahi kredi kartı sağlayan şirketlerin bir çoğu uğradığınız zararı tazmin etmektedir. Yani internette almadığınız bir hizmet veya maldan ötürü fatura edilemiyorsunuz. Bu gün hemen hemen tüm bankaların sanal kredi kartı hizmeti bulunmaktadır. Sanal kredi kartı risklerinizi ortadan kaldıracak en güvenli yöntemdir. Sanal kredi kartı oluşturmak için çalıştığınız banka ile iletişime geçebilirsiniz.

Alışveriş kaydını tutun: 

Bir elektronik ticaret sitesi siz alış-verişinizi bitirmeden önce alışveriş ile ilgili bilgiyi, ayrıntıları size sunarlar. Bu kayıtların muhakkak yazıcı çıktısını alınız.

Cookie ‘ler hakkında bilgi olmasına dikkat edin:

Cookiler bağlandığınız sitenin sizin bilgisayarınıza koyduğu ufak kod parçacıklarıdır. Bu kod parçacıkları sayesinde ziyaret ettiğiniz site sizin aldığınız malların ve hizmetlerin kaydını tutar hatta ziyaret ettiğiniz sitelerin bile. Amerika Birleşik Devletlerinde Cookie ‘ler ziyaretçinin izni olmadan bilgisayarına konulamaz. Güvenilir firmalar size bu konularda uyarıcı bilgiler sunarlar.

Sitenin sizden topladığı bilgileri kullanım yordamlarını okuyun:

Site sizden topladığı bilgiler konusunda size doyurucu bilgi vermek durumundadır. Sizden alınan bilginin başkalarıyla paylaşılıp paylaşılmayacağı konusu size bildirilmelidir. Eğer hala endişeleniyorsanız en alt düzetde bilgi vermeye çalışın. Kredi kartı bilgilerinizi, kimlik bilgilerinizi verirken dikkatli olun.

Şifre ve Login (Üye Giriş) seçiminde dikkatli olun:

Şifre seçerken kolayca tahmin edilebilecek ya da login isminizle aynı olan şifreler seçmemeye özen gösterin. Şifre seçimi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için http://nyg.ege.edu.tr adresine bakabilirsiniz.

Bu haber 7126 kez okundu.
Ücretsiz Demo