Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:55
Büyük olasılıkla ilk Web siteniz ile birlikte Internet dünyasına girdiniz. Hâlâ bu dünyanın dışındaysanız girmeniz hiç de zor değil. Çoğu Web sitesinde, siteyi sunacak bir bilgisayara dahi gerek yok. Yapmanız gereken, her şeyi bir ISP`ye (Internet Servis Sağlayıcısı) bırakmak. Sitede, sık sık değiştirilmeyen basit bilgiler varsa veya siteyi host edecek bir altyapı için para harcamak istemiyorsanız, bu yöntem özellikle işinize yarayacak.

Ancak, daha önce de belirtildiği gibi, bu yalnızca buz dağının görünen kısmı.eticaret in nimetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmek için, işinizin her noktasında Internet teknolojisine dört elle sarılarak, onu bir yaşam tarzı haline getirmelisiniz. Örneğin, şirketinizin sattığı ürünler doğrudan sizden sipariş edilebiliyorsa, bir Web sitesi oluşturarak, müşterilerinizin siparişlerini Internet üzerinden verebilmelerini, size ürün sağlayanların sizden gelen bilgilere bir Extranet kullanarak erişebilmelerini sağlayabilir, ayrıca siz de bilgisayarınızdan sipariş emirlerini denetleyebilirsiniz.

Şimdi şu soruyu sormalıyız: Bunu gerçekleştirmek için nasıl bir sistem gerekiyor?

Donanım

Donanım ile ilgili temel konular oldukça açık. Bir ağda kablo yoluyla bağlantılı bilgisayarlar ile birlikte, bulunduğunuz yerde veya bir ISP yoluyla bir sunucuya gereksiniminiz olacak. Daha geniş ağlarda, ağın hızlı ve etkili biçimde çalışabilmesi için hub`lar ve anahtarlar gibi araçlar da gerekecek.

Sunucunuzdan Internet`e bir modem kullanarak bağlanabilirsiniz. Modem bilgisayarınızdaki bilgileri telefon ağlarında aktarılacak biçime dönüştürür, gelen bilgileri ise yine bilgisayarınızda kullanılabilecek biçime çevirir.

Bir ISDN (Bütünleşmiş Hizmetler Sayısal Ağı) hattı veya ADSL (Zaman Uyumsuz Sayısal Abone Hattı ) kullanarak daha hızlı bir bağlantıya sahip olabilir, daha büyük boyuttaki dosyaları daha kısa sürede gönderip alabilirsiniz. Daha hızlı bir bağlantıya gerek duyduğunuzda, bir router (yönlendirici) kullanabilirsiniz. Yönlendirici, Internet`e bağlandığınızda ağınızın performansını arttıracaktır.

Yazılım

Internet`e bağlanan her bilgisayarda bir Tarayıcı (örneğin, Microsoft Internet Explorer®) olmalıdır.

Sunucunuzda, birden fazla modem gerekmemesi için, birden fazla bilgisayarın aynı anda Internet`e bağlanmasını sağlayan bir yazılım kullanabilirsiniz. Sisteminizin güvenli kalması için, bilgisayar kullanıcılarının ve dışardan erişen kullanıcıların Internet erişimini denetleyen özel yönetim yazılımlarına ihtiyaç var. Ürün ve hizmetleriniz hakkındaki bilgilerin saklanacağı merkezi bir veritabanı ile birlikte, Web sitesini, anketleri, siparişleri yönetmede kullanılacak bir yazılım, e-ticaret sisteminizi kurmak için atılan önemli adımlardır. Bunu gerçekleştirmenin az masraflı yolu, Kobimaster Yeni Nesil E-Ticaret Çözümünde sunulan bir paketi edinmek uygun olacaktır.

Intranetler

Üretici, şirket bilgilerini depolamak için sizin sunucunuzda bir Intranet Web sitesi oluşturabilir. Çalışanlarınız da, Internet`e girerken kullandıkları tarayıcıyı kullanarak bu siteye erişebilir. Üreticilere ait ayrıntılara, siparişlere ve teslimat bilgilerine anında erişilebilir, böylece yönetim ve işlem masrafları da azaltılmış olur.

Extranetler

Şimdi konuyu biraz daha açalım: Büyük oranda üreticilere bağımlı bir işiniz varsa, bir extranet sistemi oluşturabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, üreticiniz sipariş bilgilerini sizin dahili ağınıza koyabilir, siz de aynı şekilde onlara gerekli bilgileri verebilirsiniz. Bunu yaparken, bir güvenlik sistemi veya güvenlik duvarı kullanarak, onların Internet yoluyla bilgisayar ağınızın yalnızca bir kısmına girmelerine izin veren sınırlı bir erişim verirsiniz.

Başarılı bir eticaret yapısı için, Internet uygulama yazılımlarını çalıştırabilen, güvenli ve güvenilir bir dahili bilgisayar ağı oluşturulabilir. İşinizde e-ticaretin nimetlerinden yararlanabilmek için, sisteminizi yönetecek bir uzman danışman da kullanabilirsiniz.

Bu haber 6069 kez okundu.
Ücretsiz Demo