Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

Facebook ve E-ticaret Sektörü

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:07
Bu soruyu bana önceki gün iş arkadaşım, sunumu için yardım almak amacıyla bana yöneltti.

Ucuzu.com’un Türkiye’de ofisi olsa da, ben şirketin genel merkezinin bulunduğu Budapeşte ofisindeyim. Macaristan fiyat karşılaştırma sitesi olan Arukereso.com’da ve genel olarak Macaristan’da şirketler Facebook kullanımında çok istekli ve kullanıcılar da son derece interaktif. En sıradan postları bile onlarca kişi beğeniyor, yorumlar yazılıyor, resimler gönderiliyor vs. Ancak, aynı postları da göndersek Türkiye’de bu sinerjiyi yakalayamıyoruz. İşte iş arkadaşımın sorduğu soru aslında buydu; Türkiye’de Facebook kullanımı Macaristan’dan farklı diyebilir miyiz?

Evet dedim, kesinlikle diyebiliriz… Bu bence Türkiye’nin Facebook kullanımında olgunluk dönemine geçmiş olmasından kaynaklanıyor. Artık beğendiğimiz sayfalar, katıldığımız gruplar konusunda daha seçiciyiz, Facebook’ta gördüğümüz her renkli sayfaya, her eğlenceli oyuna balıklama atlamıyoruz. Her konunun altına yorumlar yazmıyoruz. 2008′den bu yana Facebook’taki en büyük 3-4 topluluktan bir tanesi olduğumuz için, yerel sosyal ağ sitesi olan iwiw’i bırakıp Facebook’a 7-8 aydan bu yana adapte olmuş Macaristan’dan farklıyız.

Inside Facebook’ta 12 Haziran 2011′de yayınlanan bu yazı aslında yukarıda anlattığım şeyi destekliyor. Yazıdan ilgi çekici birkaç paragraf ise şu şekilde;

“Most of the new users continue to come from countries that are relatively late in adopting Facebook, as has been the trend for the past year.

“the United States lost nearly 6 million users, falling from 155.2 million at the start of May to 149.4 million at the end of it. This is the first time the country has lost users in the past year. Canada also fell significantly, by 1.52 million down to 16.6 million, although it has been fluctuating around that number for the past year. Meanwhile, the United Kingdom, Norway and Russia all posted losses of more than 100,000.”

Buna göre, Facebook’u daha önce kullanmaya başlayan ülkelerde geçen ay ilk kez düşüşler yaşanmaya başladı. Ancak, Facebook’a yeni yeni ısınan ülkeler sayesinde Facebook kullanıcı sayısını artırmayı sürdürmeyi başarıyor yine de. Bence bunun nedeni Facebook’un insanları artık yeteri kadar heyecanlandıramaması ve artık çok “kool” olmaması maalesef. Türkiye bu sıralamada doygunluğa ulaşmış ABD ile early adopter Macaristan’ın arasında yer alıyor.

 

E-ticaret konusunda ise durum şöyle; yaptığım ufak araştırmalar sonucunda gördüm ki şirketler Facebook’u kullanmaya çalışıyor, ancak kullanıcılar postlara ve içeriklere aldırmaksızın her yere sipariş numaralarını ve şikayetleri yapıştırıyor. Yani şirketler hala heyecanlı ama kullanıcılar değil. Hepsiburada.com’un Facebook sayfasından aldığım yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, Hepsiburada.com post etmeye çalışırken aşağıdaki yorumların tamamı şikayet ve soru dolu. Bu sadece Hepsiburada.com için değil, bir çok e-ticaret şirketi için geçerli bir sorun ve bu sorun şirketlerden değil kullanıcılardan kaynaklanıyor. Tabi bu kanalı tamamen müşteri hizmetleri amacıyla kullanmak bu ve buna benzer durumlarda daha mantıklı olmaz mıydı bilemiyorum.Kaynak: Engin Bali

Bu haber 7124 kez okundu.
Ücretsiz Demo