Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Siteniz Google da birinci sırada yer alsın. E-Ticaret Siteniz Google da birinci sırada yer alsın.
E-Ticaret siteleri için SEO teknikleri E-Ticaret siteleri için SEO teknikleri
E-Ticarette müşteriyi elde tutma yolları E-Ticarette müşteriyi elde tutma yolları
E-Ticaret`te büyüme sürüyor E-Ticaret`te büyüme sürüyor
E-Ticaret Hızla Gelişiyor E-Ticaret Hızla Gelişiyor
E-Ticaret sitelerine yeni müşteri kazanma yolları E-Ticaret sitelerine yeni müşteri kazanma yolları
E-ticaret girişimcilerine ipuçları E-ticaret girişimcilerine ipuçları
E-ticaret te Dijital Cüzdan dönemi E-ticaret te Dijital Cüzdan dönemi
E-Ticaret te yeni düzenleme E-Ticaret te yeni düzenleme
E-Ticaret siteleri için Seo tavsiyeleri E-Ticaret siteleri için Seo tavsiyeleri
Kibo Katalog Kitap Entegrasyonu tamamlanmıştır. Kibo Katalog Kitap Entegrasyonu tamamlanmıştır.
E-Ticaret Sitelerine yeni ayar yapılacak E-Ticaret Sitelerine yeni ayar yapılacak
E-ticaret Sitesi rakamı 20 milyarı buldu E-ticaret Sitesi rakamı 20 milyarı buldu
Engelliler E-ticaret (Elektronik Ticaret) eğitimi alacak Engelliler E-ticaret (Elektronik Ticaret) eğitimi alacak
E-ticaret Siteleri ile Alışveriş bir yılda yüzde 57 arttı E-ticaret Siteleri ile Alışveriş bir yılda yüzde 57 arttı
Alışveriş çılgınlığı e-ticaret siteleri ile rekora koşuyor Alışveriş çılgınlığı e-ticaret siteleri ile rekora koşuyor
Sanal Pos alabilir miyim diye düşünmeyin, Posnet Ödeme ile 1 günde sanal posunuz olsun! Sanal Pos alabilir miyim diye düşünmeyin, Posnet Ödeme ile 1 günde sanal posunuz olsun!
Diğer E-Ticaret Firmalarından Farklılıklarımız Diğer E-Ticaret Firmalarından Farklılıklarımız
Tablet Bilgisayarların E-ticarete etkisi nelerdir Tablet Bilgisayarların E-ticarete etkisi nelerdir
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-ticaret Sitesi rakamı 20 milyarı buldu

04 Nisan 2012 Çarşamba 19:36
Bakan Yıldırım, ``İnternetin Ekonomi ve Sosyal Hayata Etkileri`` konferansında konuşma yaptı.

 Ulaştırma,  Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün ülkelerin ortalama gayri safi milli hasılalarının yüzde 5`inin  internet  üzerinden oluştuğunu, e-  ticaretin İngiltere`de yüzde 8, ABD`de yüzde 7 civarında olduğunu, Çin`de bile yüzde 5,5`e ulaştığını belirterek, `` Türkiye `de geçen yıl  e-ticaret  rakamı 20 milyar lira, 10 milyar doların üzerine çıktı`` dedi.

Bakan Yıldırım, `` İnternetin   Ekonomi  ve Sosyal Hayata Etkileri`` konferansında yaptığı  konuşmada , internetin  sosyal,  ekonomik  ve  kültürel  hayatta gittikçe yaygın bir şekilde yer aldığını kaydetti.

Ülkeler, bölgeler ve aynı ülkenin farklı yerlerine göre  iletişimde   fırsat  eşitliğinin değiştiğini anlatan Yıldırım, dünya nüfusunun sadece üçte birinin  internet  üzerinden birbiriyle  iletişim  halinde olduğunu hatırlattı.

Bunun düşük bir oran olduğunu ifade eden Yıldırım, bütün insanlar  internet  üzerinden birbiriyle iletişim  halinde olduğunda, barış içinde bir dünyanın söz konusu olabileceğini, aksi halde bölgesel ve küresel sorunların süreceğini dile getirdi. Yıldırım,  gelişmiş  ülkelerin, bu alandaki sorumluluklarını yeterince yerine getirmediğini söyledi.

Bilişimin  yaşam tarzlarını, alışkanlıkları, iş yapma usullerini değiştirdiğini anımsatan Yıldırım, ``Bugün ülkelerin ortalama gayri safi milli hasılalarının yüzde 5`i  internet  üzerinden oluşuyor. E- ticaret  İngiltere`de yüzde 8, ABD`de yüzde 7 civarında, Çin`de bile yüzde 5,5`e ulaşmış. Türkiye ’de geçen yıl  e-ticaret  rakamı 20 milyar lira 10 milyar doların üzerine çıktı. Her geçen gün de artıyor`` diye konuştu.

Türkiye `de 70 yıldır, haberleşmeden de sorumlu olduğu halde bakanlığının adının yakın zamana kadar ``Ulaştırma Bakanlığı`` olduğunu anımsatan Yıldırım, ``Hep ön plana çıkan ulaştırmaydı. Çünkü insanlar  yol  istiyordu. İnsanlar karayollarının, havayolunun,  deniz   yolunun  geliştirilmesini istiyordu. Çünkü  seyahat  etmek,  ticaret  yapmak, turizmin gelişmesini,  ekonominin  büyümesini istiyorlardı. Bütün bunların da  yol  ile olacağını düşünüyorlardı. Bugün  bilişim   yolları  isteniyor, iletişim   otobanları  isteniyor. Artık fiziki  yollar  insanları tatmin etmiyor. İnsanlar artık dünyanın bir ucundan başka ucuna zaman, mekan farkı olmaksızın herkesle temas kurmak, sanal dünyada rahatlıkla   hareket  etmek istiyorlar`` şeklinde konuştu.

``Alın teri`` kavramının yerini ``akıl teri``nin aldığını vurgulayan Yıldırım, artık bir çok önemli işin insan aklıyla yapılır hale geldiğine işaret etti.

İnsan aklıyla yapılan işlerin  interneti  günümüzün en önemli  araçlarından  biri haline getirdiğini vurgulayan Yıldırım, ``Gelecek 20 yıl içinde 50 milyar makine, cihaz birbiriyle konuşur hale gelecek`` dedi.

İnsanların bilgisayar okur-yazarı haline getirilmesinin önemine dikkati çeken Yıldırım, bilgiye nasıl ulaşılacağının, bilginin  ekonomik  faydaya nasıl dönüştürüleceğinin öğretilmesinin taşıdığı önemi vurguladı.

Ulaştırma,  Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, insanların,  özellikle  de çocukların internetin yan etkilerinden mutlaka koruması, ulusal bilgi ağının güvenliğinin iç ve dış saldırılara karşı sağlanması gerektiğini belirterek, ``Artık klasik hukuk metinleriyle  bilişim  dünyası yönetilemez hale geldi. Ticarette işlenen suçların neredeyse dörtte üçü sanal ortamda işlenir hale geldi`` dedi.

Yıldırım, ``İnternetin ekonomi ve sosyal hayata etkileri`` konferansında yaptığı konuşmada, internette özgürlük ve güvenlik dengesinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.Binali Yıldırım, ``İnsanları, özellikle de çocukları internetin yan etkilerinden mutlaka korumamız lazım. Ulusal bilgi ağımızın güvenliğini de iç ve dış saldırılara karşı mutlaka sağlamamız lazım. Güvenlik hiçbir zaman göz ardı edilemez. İnternette kişisel bilgilerin korunması gittikçe önem kazanıyor`` değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bilişim hukukunun oluşturulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ``Artık klasik hukuk metinleriyle bilişim dünyası yönetilemez hale geldi. Ticarette işlenen suçların neredeyse dörtte üçü sanal ortamda işlenir hale geldi`` dedi.

-``İnternetteki bilgi hiçbir ülkenin malı değil``-

İnternetle ilgili konuların bir ülkenin kendi malı, mülkü olamayacağını vurgulayan Yıldırım, ``Bu bilgi havuzuna her yerden bilgi aktığına göre, interneti herkesin rahatlıkla kullanabilmesi lazım. Kimsenin, `Benim bilgilerim başkalarının elinde dolaşıyor` endişesi yaşamaması lazım. Tekrar eski günlere döneriz. Bilginin girişi, çıkışı sansürlenmeye başlanır. O zaman da internetten beklediğimiz faydayı görememiş oluruz`` yorumunu yaptı.

Kendisinden önceki konuşmacının konuşması sırasında elektriklerin kesildiğini hatırlatan Yıldırım, ``Elektrik kesildi ama internet kesilmedi`` değerlendirmesini yaptı

Yıldırım, e-devlet uygulamalarının Türkiye ve dünyada yaygınlaştığını belirterek, ``Bugün 300`den fazla hizmet e-devlet kapısından verilir hale geldi. Genç-yaşlı farketmiyor. E-devlet kullanan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 350 bini geçti`` dedi.

-``İnternet, toptan ve tüfekten daha önemli``-

Yaşlıların, bilişim alanındaki yeniliklere alışmakta zorlandığını anımsatan Yıldırım, gençlerin bilişim eğitimine büyük önem verdiklerini, onların da ailelerinden başlayarak orta yaşlı ve yaşlı nüfusu bilgisayar okur-yazarı haline getireceğini anlattı.

Yıldırım, Fatih Projesiyle önümüzdeki 4 yıl içinde tam anlamıyla bilişim tabanlı bir eğitim sisteminin yerleşeceğini vurguladı.

Arap Baharı olaylarında internet ve bilişim teknolojilerinin oynadığı role değinen Yıldırım, ``Bilişimin gücü, toptan, tüfekten daha önemli hale geldi`` dedi.

``Bilişim geliştikçe işsizlik artıyor`` eleştirilerini anımsatan Yıldırım, ``Araştırmalar, bilişim sektörünün, bir iş kaybına karşılık 2,6 yeni iş alanı ürettiğini ortaya koyuyor. İnternet verimliliği ve üretimi arttırarak, milli gelire ve istihdama katkı sağlıyor`` diye konuştu.

AA

Bu haber 19103 kez okundu.
Ücretsiz Demo