Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

E-Ticarette Başarı Hedefi Koyma ve Takibi

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:00
Elektronik Ticaret yaptığınız web sitesinin doğru yolda olup olmadığını, potansiyelinin ne kadarını satışa dönüştürdüğünü düzenli yapacağınız analizler ile takip etmeniz gerekmektedir.


Başarı kriterleri finansal ya da finansal olmayan ölçütler içerebilir. Burada önemli olan geleceğe ilişkin hedeflerinizi ve öngörülerinizi belirlemeniz ve sonrasında gerçekleşenlerle bu öngörüleri kıyaslamanızdır. Bunun ardından hedeflerinizi tutturmak için gerekli ve doğru stratejileri saptayabilirsiniz.

Elektronik Ticaret’te bu kriterlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

1. Dönüşüm oranı

Ziyaretçilerinizin müşteriye dönüşme oranı olup sizi sonuç odaklı olmaya ve hedeflerinizi tutturmaya yöneltecektir. Önemli olan ziyaret eden sayısından çok, kaç tanesinin siparişe dönüştüğüdür. Periyodik olarak artış olmasının yanı sıra olası düşüşleri anında analiz edebilmeniz gerekir. Bu konuda dünya standartı olarak %2 kabul edilmektedir.

2. Ortalama Sepet Tutarı

Satışlarınız arttıkça karınız da artacaktır. Bu yüzden ziyaretçi sayınız aynı kalsa bile "sepet büyüklüğü" artıyorsa bu iyiye işarettir. Üstelik sepet büyüdükçe göreceli olarak kargo fiyatı düşecek ve bu alışveriş müşteri nezdinde daha ucuz olarak algılanacaktır. Özel günlerde sepet büyüklüğü artsa da önemli olan genel ortalamadır. Hangi kampanyaların sepet büyüklüğünü nasıl etkilediğini izlemelisiniz.

3. Sitede geçirilen süre

Sitede geçirilen süre ile alışveriş sayılarını karşılaştırırsanız, alışveriş yapılması için sitede geçirilmesi gereken süreyi tespit edebilirsiniz. (Google Analytics kullanarak bu verilere hızla ulaşabilirsiniz) Ziyaretçi sitede ne kadar uzun süre kalırsa alışveriş olasılığı o kadar yükselecektir. Farklı kanallardan gelen ziyaretçilerin (arama, banner, e-posta) kaçıncı ziyaretlerinde alışveriş yaptıkları, ziyaretçi segmentasyonu açısından oldukça önemlidir.

4. Ziyaretçi sadakati

Aynı kişinin siteyi ziyaret etmesi, tekrar alışveriş yapması sunduğunuz hizmetin başarısının göstergesidir. Sadık müşteri oranınız düşükse, hatanın nerede olduğunu tespit etmeniz gerekmektedir. Tekrar ziyaret edenlerin ziyaret sıklığı da siteyi güncellemeniz gereken zaman aralığı ile ilgili size bilgi verecektir. (Google Analytics Ziyaretçiler / "Ziyaretçi Sadakati" adımından takip edilebilir) Sık gelen ziyaretçilere daha dinamik bir site sunmak gerekir. "Tekrar ziyaret edenlerin toplam ziyaretçi sayısına oranı"nı başarı hedefi olarak belirleyebilirsiniz.

5. Tamamlanan alışveriş oranı

Birçok alışveriş sitesinde, alıcıların alışveriş adımlarında siparişten vazgeçtikleri gözlemlenmektedir. Bu konuda sepet iptallerinin azaltılması hedefi önemlidir. "Google Analytics Huni’si" ile bu adımlar takip edilmeli, sorun tespit edilen adımlar için hızlı aksiyon alınmalıdır.

6. Rekabet

Rekabeti ölçümleyebilirsiniz. Örneğin; Compete sitesini kullanarak bir ürünün hangi sitelerde arandığını ve rakiplerinizde aranıp aranmadığını inceleyebilirsiniz. Yapacağınız kampanyaların sonucunda, sitenizde yapılan aramalarda ve arama motoru sorgulamalarında, ilgili ürünlerin aranması ve sitenize tıklanarak gelinmesi önemlidir. Bu konuda kullanabileceğiniz bir diğer site ise Hitwise. Eğer belirli bir seviyenin üzerinde siteniz aranmış ise rakiplerinizle kıyaslama yapabilirsiniz.

Bu haber 6189 kez okundu.
Ücretsiz Demo