Arama Motorlarında hızlı yükselin - Sınırsız Trafik

Destek Tel: 0.212 416 06 44 - 558 94 50 - 0.532 541 93 77
Alışveriş Sepetim

Sepetiniz Boş...

Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum
E-Ticaret Bilgi Portalı
E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri E-Ticaret İçin Gelişmiş SEO Önerileri
E-Ticaret Nasıl Yapılır E-Ticaret Nasıl Yapılır
Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ? Elektronik Ticaret E-Ticaret Nedir ?
3D Secure Nedir ? 3D Secure Nedir ?
Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nedir?
Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar Güvenlik sertifikaları ile ilgili bazı kavram ve tanımlar
Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın Daha verimli satışlar için, Google Analiz Kullanın
E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ? E-Ticaret (Elektronik Ticaret) Nedir ?
E-Ticaret Sözlüğü E-Ticaret Sözlüğü
E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı E-ticaretinizi aktif kılmanın 20 şartı
Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı Türkiye`de e-ticaret geçen yıla oranla %64 arttı
Neden Sanal Pos Alamıyorum? Neden Sanal Pos Alamıyorum?
Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur? Garanti Sanal POS`a Nasıl Başvurulur?
E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular E-ticaret paket satıcısına sorulacak sorular
Eticaret B2C Nedir ? Eticaret B2C Nedir ?
E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir. E-ticaret dünyasına girmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmayabilir.
E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır? E-Ticaret Planı Nasıl Yapılır?
İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi İnternette Güvenli Alışveriş Rehberi
Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ? Özel Alışveriş Kulübü Siteleri Nasıl Başarılı Oldu ?
E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli? E-Ticaret Sitenizin Tasarımı Niçin Önemli?
Yeniliklerden Haberdar Olun
Ad Soyad :
Email :
Şehir :
Güvenlik Kodu :
Kodunu Girin :
 
E-Ticaret Bilgi Portalı

Başarının anahtarı Elektornik Ticaret - e-ticaret

24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:34
İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dış Ticaret Uzmanı Bülent Balyemez ``Dış ticarette başarıyı yakalamak istiyorsak, işletmemizi e-ticaretle dünyaya açabilmeliyiz`` dedi.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (KUDAKA) ``Sürekli Eğitim Projesi`` kapsamında İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dış Ticaret Uzmanı Bülent Balyemez, tarafından Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası`nda konferans düzenlendi.

 

Dış ticarette en önemli unsurun e-ticaret olduğuna vurgu yapan Balyemez, doğru ürün seçimi ve doğru pazarlamayla dış ticaretten para kazanılabileceğini ifade etti.

Dış ticarette dünyaya açılarak hedef pazara ulaşmanın önemine değinen Balyemez, ``Öncelikle firmalar mutlaka bir web sitesine sahip olmalı ve hangi pazarlama yöntemini kullanacaklarını tespit etmelidirler. Daha sonra hedef ülke belirlenmelidir. Dış ticarette başarıyı yakalamak istiyorsak, e-ticaretle dünyaya açılabilmeliyiz`` dedi.

Türkiye`de imalat yapan bir çok firmanın ihracat yapamadığını belirten Balyemez, şunları kaydetti:

``İmalat yapan hatta vergi mükellefi olan her işletme, doğru ürün web sitesi ve doğru pazarlamayla ihracat yapabilir. Öncelikle yapacağınız bir pazar araştırmasıdır. İyi bir pazarlamacı pazarını iyi tanıtandır. Öncelikli hedef ülkenizin tüm güçlü yönlerini bilmelisiniz. Her ülkenin oluşturduğu belli bir kötü imaj çizgisini de kabullenmelisiniz.``

E-ticarette toptan satış yapmanın ve eğitimin önemine değinen Balyemez, dış ticarette satış aşaması, ithalat ve ihracat için en az bir yabancı dil bilmenin de önemli olduğunu kaydetti.

-``HEDEF KİTLENİN BELİRLENMESİ``-

Hedef kitle olarak belirlenen ülkelerin güçlü yönlerini bilmesinin önemine değinen Balyemez, ``Her ülkenin oluşturduğu belli bir kötü imaj çizgisini de kabullenmeli ve bunu özetle de açıklayabilmelisiniz. Profesyonellik her zaman her kapıyı açar. Şirketinizin de kurumsal görüntüsünü mutlaka karşı tarafa aktarmalısınız. İyi ihracatçı mutlak surette uluslararası pazarlama konusundaki bilgilerine araştırma ve geliştirme yönünü eklemelidir`` dedi.

Profesyonel bir ihracatçı olmanın kriterlerine de değinen Balyemez, ``İyi bir ihracatçı, müşteri memnuniyetini, müşteri potansiyelini, müşteri ülke ve kurallarını ve satın almanın yetkilerini, ithalatçının vesaik taleplerini, alıcının ülke gümrüğünü ve en iyi nakliye seçeneklerini analiz edebilmelidir. Ticaretin en güvenilir yolu da dış ticaretin ödeme ve teslim şekillerine olan sarsılmaz bağı ile ticari sözleşme yapabilmektir`` ifadelerini kullandı.

E-ticarette ihracatın yanında ithalatın da önemine değinen Balyemez ``İthalatçı mutlak surette kendi gümrüğünde ithalat kuralları, gümrük vergisi, KDV, ÖTV, antidamping, gümrük vergisi, gözetim, TSE standardizasyonu kurallarını iyi bilmelidir. Varış sürelerini dikkate alarak en iyi nakliye seçeneklerini sunmalıdır. Tüm evrakların kontrolü tam yapılmalıdır. Nakliye, gümrük vergi ve diğer masrafların maliyet yönetimi iyi yapılmalıdır. Kardan zarar eden ithalatçı konumuna asla düşmeyiniz`` önerilerinde bulundu.

Balyemez, diller arasındaki farklılığın ticari İngilizce ile aşılabileceğini belirterek, dış ticarette başarının sağlanmasının yeniliklere açık olmakla doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Bu haber 9120 kez okundu.
Ücretsiz Demo